Piste

Tämä on PISTE. Se on urani neljäs suomenkielinen albumi, kaikkiaan kymmenes. Se julkaistaan alkuvuodesta 2019.

PISTE on sooloalbumi sanan varsinaisessa merkityksessä. Sävelsin ja sanoitin kaikki sen kappaleet. Soitan kaikki albumilla kuultavat instrumentit. PISTEEN tuotti Tero Alanko, jonka mielipiteet, neuvot ja kannustus olivat tärkeitä niin yksityiskohtien kuin kokonaisuudenkin kannalta.

PISTE on konseptialbumi, jonka kymmenen kappaletta muodostavat tarinan yhteiskunnan rattaisiin eksyneestä miehestä, joka taistelee henkistä luhistumista vastaan. PISTE on tarina menetyksestä, vieraantumisesta, luopumisesta ja uudesta alusta.

LUE LISÄÄTilaa ennakkoon
Piste

Biografia

Jani Matti Juhani (synt. 1982) on Riihimäellä syntynyt, mutta sittemmin tamperelaistunut laulaja-lauluntekijä. PISTE on Jani Matti Juhanin neljäs suomenkielinen ja yhteensä kymmenes albumi. Diskografiasta löytyy pitkäsoittoja nimillä Jann Wilde, The Saturnettes ja Volter.

Lue lisää

Diskografia

ALBUMIT

SINGLET & EP:T

KOKOELMAT

Levyarvioita >>>

Keikat

Keikkatauolla

Menneet keikatKeikkamyynti

Taivaankanteen jäätyneistä linnuista (2017)

Soundi ★★★★

”Aidon ja uskottavan rakkauden ja kauneuden injektoiminen moderniin popmusiikkiin on vaativa haaste, mutta Jani Matti Juhani vastaa levyllään siihen epäröimättä, luontevasti ja tyylitajuisesti. Levynkannen visuaaliset retrovinjetit ja cover-raita Vähän ennen kyyneleitä ovat menneisyyden pophistorialliset vinkit. Muuten laulut ja niiden sovitukset kuulostavat poikkeuksellisen tuoreilta. Albumin biisijärjestys on hyvin harkittu. Aloitus on levollinen ja harras, mutta sekin voimistuu selkeäksi Tiedän mitä rakkaus on -ohjelmanjulistukseksi. Heti sen jälkeen käynnistyy viulun johdattelema lennokkaampi svengi ja rytmi. Ennen pitkää sulotunteiden taivaankannelle kertyy tummempiakin pilviä.” (Asko Alanen)

Sisältää singlet Maailmanloppuun asti feat. Anna Kuoppamäki sekä Kaunein päällä maan feat. Janne Laurila. Albumin tuottanut Tero Alanko.

SpotifyVinyyli
Taivaankanteen jäätyneistä linnuista (2017)

Videot

YoutubeVimeo